Turkse geschiedenis
Geschiedenis Turkije

Armeense Genocide

Ondanks dat allang en wel sinds 1920 wetenschappelijk is bewezen dat er nooit een genocide, zoals beschreven in de VN resolutie van 1948 heeft plaats gevonden, blijven fanatieke ArmeniŽrs de wereldopinie aan het misleiden.

Niemand ontkent dat tijdens de eerste wereldoorlog, zowel aan Armeense kant als aan Turkse kant duizenden onschuldige mensen werden vermoord.

Maar de duizenden romans, verhalen en geschiedschrijving over de Armeense Genocide berusten allen op een enkele geschiedschrijving van ťťn ArmeniŽr die als bewijs Osmaanse documenten aanvoert en als getuige een Engelse generaal opgeeft waarvan al in 1920 werd bewezen dat het vervalste Osmaanse documenten met vervalste handtekeningen zijn en de Engelse generaal voor het Britse Hof aangeeft nooit zulke documenten gezien te hebben.

Hoewel de Engelsen tijdens de oorlog hun uiterste best doen om bewijzen te vinden dat er een genocide heeft plaats gevonden om als oorlogspropaganda te kunnen gebruiken, werd er geen enkel bewijs gevonden !

Tot 1917 was Amerika neutraal en had in het gehele Osmaanse Rijk ambassades en consulaten maar ook in de Amerikaanse archieven konden de Engelsen niets vinden over een genocide, om als oorlogspropaganda te kunnen gebruiken.

De Engelsen hadden op verdenking van genocide, hoge Osmaanse ambtenaren gearresteerd en gevangen gehouden op het eiland Malta, maar in 1917 werden zij allen door het Britse gerechtshof vrijgesproken omdat er geen enkele aanwijzing voor een genocide was.

Na protest van Duitsland heeft Groot-BrittanniŽ in 1926 zich verontschuldigd voor de verspreide valse oorlogspropaganda tijdens de eerste wereldoorlog.
Turkije heeft nooit een dergelijk protest bij Groot-BrittanniŽ ingediend, ze was veel te druk met haar drie jaar jonge republiek, en blijft nu kampen met een propaganda die op geen enkele waarheid berust.

De Osmaanse archieven behoren tot de meest nauwkeurige en systematische archieven uit de wereldgeschiedenis en Turkije heeft deze vrij toegankelijk gemaakt voor de hele wereld... tot op heden is er niets gevonden.

Na 800 jaar vreedzaam samengeleefd te hebben, waarbij de ArmeniŽrs een hoog aanzien hadden, werden de ArmeniŽrs uit het Osmaanse Rijk uit veiligheidsoverwegingen verdreven naar gebieden in het Osmaanse Rijk die niet in het oorlogsgebied lagen.
Maar de ArmeniŽrs werden nooit door de Osmaanse overheid systematisch vermoordt, of is er ook maar ťťn enkel bewijs ???

Design and Copyright ©2004-2015 by TapuTeam. Alle rechten voorbehouden.